Joensuun kuninkuusraveissa järjestetään varsahuutokauppa

Joensuun Kuninkuusravit tiedote 9.3.2015 klo 13.32

Joensuun Kuninkuusravien yhteydessä järjestetään varsahuutokauppa 2-vuotiaille suomenhevosille. Näin Joensuu jatkaa Porin aloittamaa perinnettä, ja pyrkii omalta osaltaan kehittämään maamme hevoshuutokauppakulttuuria ja edistämään myös suomenhevoskasvattajien asemaa.

Varsahuutokauppa järjestetään Joensuun raviradalla perjantaina 31.7. klo 16.00. Huutokauppaan osallistuvat varsat saapuvat paikalle puoleenpäivään mennessä, ja ostajilla on mahdollisuus tutustua niihin varikkoalueella sekä kaviouralla iltapäivän ajan. Yleisöllä on maksuton sisäänpääsy huutokauppaan, ja tilaisuudessa ovat käytettävissä myös kattavat juoma- ja ruokapalvelut. 

Heti tilaisuuden päätyttyä vieressä sijaitsevalla Laulurinteellä on mahdollisuus jatkaa illanviettoa tapahtuma-alueella, jossa seurataan Kuopion iltaraveja screeniltä ja vedetään hevoshenkisessä seurassa kenraaliharjoitus viikonlopun kuninkuusraveihin. Tien toisella puolella sijaitsevalla Joensuu Areenalla järjestettävä iltajuhla täydentää loistavasti perjantai-illan kokonaisuuden. Iltajuhla käynnistyy klo 20.

Porin rohkaiseva esimerkki kertoi, että suomenhevosten huutokaupalle on tilausta. Kaksivuotiaista varsoista maksettiin Porissa korkeimmillaan jopa 17.500 euroa, ja keskihinta kipusi huomattavasti ennakoitua isommaksi. Pohjois-Karjala on perinteistä suomenhevosaluetta, ja huutokaupan uskotaan keräävän myös tänä vuonna niin kasvattajat kuin ostajat laajalta alueelta yhteen.  Joensuun huutokauppaan otetaan myyntiin enintään 25 varsaa, ja ilmoittautuminen on käynnistynyt. Ilmoittautuminen päättyy 15.5., jonka jälkeen myytävistä varsoista julkaistaan kattavat esittelyt.

Varsansa voi ilmoittaa myytäväksi sähköpostitse osoitteeseen toimisto@joensuunravirata.fi

Lisätiedusteluihin vastataan toimiston puhelinnumerosta 010 387 8580. Huutokaupan tarkat säännöt löytyvät kuninkuusravien nettisivuilta WWW.KUNINKUUSRAVIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *